Last van uw schouder?

Schouderpijn is een vervelende pijn die u erg kan beperken in het dagelijks leven. De klachten kunnen langzaam ontstaan of er ineens heftig zijn. Vaak is het dan lastig en pijnlijk om de arm naar boven te bewegen of de arm rond te draaien. Gewone dingen zoals tillen, boodschappen doen of stofzuigen worden ineens pijnlijk.

Algemeen wordt ingeschat dat ongeveer 1 op de 5 mensen last krijgt van de schouder. Naarmate u ouder wordt, neemt de kans op deze klacht toe. Bij veel mensen gaat de pijn weer over na ongeveer zes weken. Echter kan het ook voorkomen dat de schouderpijn meer dan zes maanden aanhoudt. Dit is afhankelijk van de oorzaak van de pijn en de behandeling.

Een goede behandeling van uw schouderpijn zorgt ervoor dat u snel en juist ook goed herstelt. Dit zodat u weer pijnvrij kunt bewegen en uw dagelijkse activiteiten kunt doen. Niet alleen is snel herstellen van groot belang, juist ook een blijvend herstel is belangrijk.

De best mogelijke zorg voor uw schouderpijn

Met het Zorgplan Schouderpijn krijgt u de best mogelijke zorg voor uw schouderpijn. Het zorgplan is een geprotocolleerd programma, waarmee we u snel en langdurig van uw pijn afhelpen. Het zorgplan is ontwikkeld door professionals op het gebied van schouderklachten en gaat uit van de ernst en het soort schouderpijn waar u last van heeft. Een persoonlijke aanpak is hierbij het uitgangspunt.

De voordelen van het Zorgplan Schouderpijn

Met het Zorgplan Schouderpijn combineren we de laatste inzichten en richtlijnen tot de best mogelijke zorg voor u. Gegeven door een hiervoor speciaal geschoolde fysiotherapeut.

De zorg voor uw schouderpijn begint op het moment dat u zich in de fysiotherapiepraktijk meldt. In de praktijk gaan we direct aan de slag en bepalen we wat de oorzaak is van uw schouderpijn. Door dit meteen te doen, kunnen we een goede inschatting maken van de benodigde behandeling om u weer pijnvrij te krijgen.

Geen schouderpijn is hetzelfde en de behandeling vraagt dan ook om maatwerk. In het zorgplan onderscheiden we vier soorten schouderpijn. Dit is afhankelijk van de verschijnselen waar u last van heeft. De aanpak van uw schouderpijn bestaat uit een combinatie van behandelingen, oefeningen en metingen. De behandeling kan variëren van zes weken tot twaalf weken.

Het spreekt voor zich dat we constant bijhouden welke vorderingen u maakt. Zo weet u exact waar u aan toe bent en welke resultaten u kunt verwachten. Bij de afronding van uw behandeling kunt u weer pijnvrij bewegen. Het Zorgplan Schouderpijn vermindert de kans aanzienlijk dat uw schouderpijn in de toekomst weer terugkomt.

Het Zorgplan Schouderpijn wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken, aangesloten bij FysioTopics. Dit is een vereniging waarin praktijken samenwerken om de best mogelijke zorg te ontwikkelen. De zorgplannen staan voor kwaliteit van zorg en worden ontwikkeld door professionals op basis van landelijke richtlijnen en actuele wetenschappelijke inzichten. Uw fysiothera- peut is speciaal geschoold voor de behandeling van schouderpijn met het zorgplan. Zodoende kunt u rekenen op de best mogelijke zorg voor uw klacht.

Uw fysiotherapeut is speciaal geschoold voor de behandeling van nekpijn met het zorgplan. Zodoende kunt u rekenen op de best mogelijke zorg voor uw klacht of aandoening.

Gedurende het Zorgplan Schouderpijn krijgt u aanvullend op uw behandeling extra begeleiding op afstand. Dit kan bestaan uit overleg met uw fysiotherapeut of bijvoorbeeld online oefeningen. Zo kunt u ook thuis werken aan uw herstel, samen met uw fysiotherapeut. De inzet van E-health wordt bepaald in afstemming met uw fysiotherapeut.

Het Zorgplan Schouderpijn voor de beste aanpak

Het Zorgplan Schouderpijn is speciaal ontwikkeld om uw pijnklachten weg te nemen en om te voorkomen dat u in de toekomst weer last krijgt. De resultaten van het zorgplan spreken voor zich (resultaten gemeten onder meer dan 6.000 behandelde patiënten):

85%

van de patiënten is veel verbeterd of volledig hersteld

92%

van de patiënten is zeer tevreden

Vergoeding van het Zorgplan Schouderpijn

Het Zorgplan Schouderpijn wordt vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering. De behandelingen, die u van uw fysiotherapeut ontvangt worden in mindering gebracht op de vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar het aantal behandelingen waar u recht op heeft. Het Zorgplan Schouderpijn wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken, die zijn aangesloten bij FysioTopics.

Neem contact op met ons voor de best mogelijke zorg voor uw schouderpijn!