Een pijnlijke nek

Nekpijn is vervelend en zorgt ervoor dat u niet vrij kunt bewegen. Om u heen kijken of autorijden wordt plotseling een pijnlijke gebeurtenis. De pijn komt zo maar ineens, doordat u een verkeerde beweging maakt, of ontstaat juist geleidelijk aan. Nekpijn is lastig en komt altijd ongelegen. Na rugpijn is het de meest voorkomende klacht met betrekking tot bewegen. Eigenlijk krijgt iedereen er weleens mee te maken in meer of mindere mate. Een juiste behandeling van nekpijn zorgt voor (snelle) verbetering en een optimaal herstel. Dit zodat u weer pijnvrij kunt bewegen en uw dagelijkse activiteiten kunt doen. Niet alleen is snel herstellen van groot belang, juist ook een blijvend herstel is belangrijk.

De best mogelijke zorg voor uw nekpijn

Om u de beste zorg te bieden voor uw nekpijn en u goed en langdurig van uw pijn af te helpen, is er het Zorgplan Nekpijn. Dit is een geprotocolleerd programma ontwikkeld door professionals op het gebied van nekpijn. Een persoonlijk zorgplan op basis van een goede inschatting van de ernst en de soort nekpijn waar u last van heeft. Zo komt u goed en langdurig van uw pijn af.

De voordelen van het Zorgplan Nekpijn

Met het Zorgplan Nekpijn combineren we de laatste inzichten en richtlijnen tot de best mogelijke zorg voor u. Gegeven door een hiervoor speciaal geschoolde fysiotherapeut.

De zorg voor uw nekpijn begint op het moment dat u zich in de fysiotherapiepraktijk meldt. In de praktijk gaan we direct aan de slag en bepalen we wat de oorzaak is van uw nekpijn. Door dit meteen te doen, kunnen we een goede inschatting maken van de benodigde behandeling om u weer pijnvrij te krijgen.

Geen nekpijn is hetzelfde en de behandeling vraagt dan ook om maatwerk. Dit is afhankelijk van de verschijnselen waar u last van heeft. In het zorgplan onderscheiden we vier soorten nekpijn. De aanpak van uw nekpijn bestaat uit een combinatie van behandelingen, oefeningen en metingen. De behandeling kan variëren van zes weken tot twaalf weken.

Het spreekt voor zich dat we constant bijhouden welke vorderingen u maakt. Zo weet u exact waar u aan toe bent en welke resultaten u kunt verwachten. Bij de afronding van uw behandeling kunt u weer pijnvrij bewegen. Het Zorgplan Nekpijn vermindert de kans dat uw nekpijn in de toekomst weer terugkomt.

Het Zorgplan Nekpijn wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken, die zijn aangesloten bij FysioTopics. Dit is een vereniging waarin praktijken samenwerken om de best mogelijke zorg te ontwikkelen. De zorgplannen staan voor kwaliteit van zorg en worden ontwikkeld door professionals op basis van landelijke richtlijnen en actuele wetenschappelijke inzichten.

Uw fysiotherapeut is speciaal geschoold voor de behandeling van nekpijn met het zorgplan. Zodoende kunt u rekenen op de best mogelijke zorg voor uw klacht of aandoening.

Het Zorgplan Nekpijn voor de beste aanpak

Het Zorgplan Nekpijn is speciaal ontwikkeld om uw pijnklachten weg te nemen en om te voorkomen dat u in de toekomst weer last krijgt. De resultaten van het zorgplan spreken voor zich (resultaten gemeten onder meer dan 30.000 behandelde patiënten):

91%

van de patiënten is veel verbeterd of volledig hersteld

96%

van de patiënten is zeer tevreden

Vergoeding van het Zorgplan Nekpijn

Het Zorgplan Nekpijn wordt vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering. De behandelingen, die u van uw fysiotherapeut ontvangt, worden in mindering gebracht op de vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar het aantal behandelingen waar u recht op heeft. Het Zorgplan Nekpijn wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken, die zijn aangesloten bij FysioTopics.

Neem contact met ons op voor de best mogelijke zorg voor uw nek!