Percutane Electrolyse Therapie

Percutane electrolyse therapie is een licht-invasieve behandelmethode dat ingezet wordt voor korte en langdurige klachten aan pezen, spieren en gewrichten. Onder echogeleiding wordt een dunne naald zorgvuldig aangebracht in de aangedane structuur, waarna een galvanisch stroompje wordt toegediend. Hierdoor ontstaat lokaal een elektrolytisch effect dat verschillende fysiologische ontstekingsreacties veroorzaakt dat nodig is voor de generatie van nieuw, gezond weefsel. Percutane electrolyse therapie is effectief op o.a. chronische tendinopathieën, maar ook bij bursitiden, capsulo– en ligamentaire klachten, entrapment–neuropathieën en acute myogene klachten.

Binnen onze praktijk is Maurits gespecialiseerd in Percutane Electrolyse Therapie.

“In de wereld van fysiotherapie is Percutane Electrolyse Therapie de belofte van herstel tot op cellulair niveau.”

Bij welke klachten helpt percutane electrolyse?

Percutane Electrolyse Therapie (PET) is een innovatieve benadering binnen de fysiotherapie die met succes wordt toegepast bij een verscheidenheid aan musculoskeletale klachten. Het is bijzonder effectief voor de behandeling van chronische tendinopathieën, zoals achillespees-, patellapees- en supraspinatuspeesproblemen. Ook bij chronische spier- en peespijn, verklevingen, en aanhoudende sportblessures biedt PET verlichting. Daarnaast kan deze therapie worden ingezet bij aandoeningen zoals plantaire fasciitis, tenniselleboog, en hielspoor. De nauwkeurige toepassing van elektrische stroom op de aangedane weefsels stimuleert het herstelproces en bevordert weefselregeneratie. Kortom, PET is geschikt voor een breed scala aan chronische pijn- en peesaandoeningen.

Behandeling percutane electrolyse therapie

Percutane Electrolyse Therapie omvat het gebruik van een dunne naald, vergelijkbaar met die gebruikt wordt bij dry needling, die in het aangedane weefsel wordt ingebracht. Deze naald fungeert als elektrode en levert gecontroleerde elektrische stroom aan het beschadigde gebied. De behandelaar past de stroomintensiteit en duur aan op basis van de specifieke behoeften van de patiënt. De elektrische stimulatie stimuleert de doorbloeding en weefselregeneratie, wat het herstelproces versnelt. Over het algemeen wordt PET als pijnloos ervaren, hoewel patiënten lichte tintelingen kunnen voelen tijdens de behandeling.

Resultaat van de percutane electrolyse

De resultaten van Percutane Electrolyse Therapie zijn vaak indrukwekkend. Patiënten ervaren doorgaans een afname van pijn en ontsteking na een reeks behandelingen. Het stimuleert de genezing van beschadigde pezen en spieren, bevordert de weefselregeneratie en verbetert de structurele integriteit van de aangedane gebieden. Hierdoor kunnen patiënten een aanzienlijke toename van hun bewegingsbereik en functionele capaciteit ervaren. Het doel van PET is niet alleen het verlichten van symptomen, maar ook het bevorderen van langdurig herstel. Het resultaat kan leiden tot een verbeterde kwaliteit van leven, verhoogde sportprestaties en een terugkeer naar dagelijkse activiteiten zonder beperkingen. Al met al biedt Percutane Electrolyse Therapie een veelbelovende en effectieve benadering van de behandeling van chronische peesaandoeningen en musculoskeletale klachten.