Flexchair-training

Met de Flexchair ®RBT (Romp Balans Trainer) traint u uw diepe rug- en buikspieren. Met de zogenoemde PAR-test (Persoonlijke Actieve Rug) maakt de fysiotherapeut een bewegingsanalyse van uw onderrug en het bekken op spierniveau. U krijgt na de test een persoonlijk op maat gemaakte training die uitgevoerd wordt op de Flexchair-RBT.

De Flexchair is een unieke stoel die speciaal is ontworpen om een ergonomische en actieve zithouding te bevorderen. Deze stoel is uitgerust met een bewegingsmechanisme dat uw lichaam stimuleert om actief te blijven terwijl u zit, waardoor u uw spieren traint en spanning vermindert. De Flexchair is bijzonder geschikt voor mensen met een zittend beroep, rugklachten of andere lichamelijke klachten die verergeren door een slechte zithouding. De stoel is gemakkelijk verstelbaar en kan worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften.

Binnen onze praktijk is Lilian gespecialiseerd in Flexchair-therapie.

“Het geheim van flexchair-training ligt in het vinden van evenwicht en kracht, één beweging tegelijk.”

Bij welke klachten helpt flexchair-training?

Flexchair-training is een waardevolle aanvulling op fysiotherapie en kan helpen bij verschillende klachten en aandoeningen. Deze behandeling is bijzonder effectief voor mensen met rugpijn, nekpijn, en bekkeninstabiliteit. Het helpt ook bij het verminderen van pijn en ongemak geassocieerd met aandoeningen zoals scoliose, ischias en hernia’s. Patiënten met evenwichtsproblemen, zoals ouderen of mensen die herstellen van blessures, kunnen aanzienlijke voordelen behalen bij het verbeteren van hun stabiliteit en coördinatie.

Behandeling
flexchair-training

Flexchair-training omvat het gebruik van een speciale stoel die is ontworpen om de wervelkolom en het bekken te ondersteunen terwijl de patiënt verschillende bewegingen uitvoert. De stoel is uitgerust met sensoren en feedbackmechanismen die realtime gegevens verstrekken over de houding en bewegingen van de patiënt. Tijdens de training worden oefeningen uitgevoerd om de kernspieren te versterken en de stabiliteit te verbeteren. De stoel geeft visuele en auditieve feedback om de patiënt te begeleiden bij het handhaven van een correcte houding en uitvoering van de bewegingen.

Resultaat van de flexchair-training

Het resultaat van flexchair-training is vaak opmerkelijk. Patiënten ervaren doorgaans een verbetering in hun houding, stabiliteit en kracht naarmate de behandeling vordert. Dit kan leiden tot een afname van pijn en ongemak in de rug, nek en bekken. Bovendien kunnen patiënten een verbeterde mobiliteit en coördinatie ervaren, waardoor dagelijkse activiteiten gemakkelijker worden uitgevoerd en het risico op blessures afneemt. Flexchair-training kan ook bijdragen aan een verhoogd gevoel van welzijn en zelfvertrouwen bij patiënten, waardoor ze een actiever en gezonder leven kunnen leiden. Over het algemeen kan flexchair-training de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met diverse fysieke uitdagingen.