McKenzie-therapie

McKenzie-therapie is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode. McKenzie-therapie is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. McKenzie-therapie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

De behandeling is gericht op uw ‘zelfredzaamheid’. U leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen uw klachten zelf te verbeteren om uw herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Zo behandelt u zichzelf. Als ondersteuning hiervoor kunt u bij ons een boekje met oefeningen kopen waarin alles over de McKenzie-therapie wordt uitgelegd.

Binnen onze praktijk zijn Jules, Maurits, Kiki en Lilian gespecialiseerd in de McKenzie-therapie.

“McKenzie-fysiotherapie is gebaseerd op eenvoudige maar krachtige ideeën, zoals beweging als medicijn.”

Bij welke klachten helpt McKenzie-therapie?

De McKenzie Fysioterapie is een onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, zoals de wervelkolom en de gewrichten. De methode is vooral bekend en effectief bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling in de armen of de benen. Dit soort klachten worden vaak veroorzaakt door een mechanisch probleem, dat wil zeggen dat de klachten veranderen door bepaalde houdingen of bewegingen. De McKenzie Fysioterapie kan ook helpen bij andere klachten, zoals schouder-, heup-, knie- of enkelklachten, die ook een mechanische oorzaak kunnen hebben. De methode is geschikt voor mensen van alle leeftijden en activiteitsniveaus. De McKenzie Fysioterapie kan u helpen om uw klachten te begrijpen, te verminderen en te voorkomen.

Behandeling
McKenzie-therapie

De behandeling volgens de McKenzie Fysioterapie bestaat uit twee onderdelen: het onderzoek en de therapie. Het onderzoek is gericht op het vaststellen van het mechanische probleem dat de klachten veroorzaakt. De fysiotherapeut doet dit door de patiënt verschillende houdingen en bewegingen te laten uitvoeren en te observeren hoe de klachten veranderen. Op basis van het onderzoek stelt de fysiotherapeut een diagnose en een behandelplan op. Het behandelplan is gericht op het opheffen of verminderen van het mechanische probleem door middel van specifieke oefeningen. De oefeningen zijn eenvoudig, veilig en effectief. De patiënt leert hoe hij of zij de oefeningen zelfstandig kan uitvoeren en hoe hij of zij de klachten kan beïnvloeden door de juiste houding en beweging aan te nemen. De fysiotherapeut begeleidt, controleert en adviseert de patiënt gedurende het behandeltraject.

Resultaat van de McKenzie-therapie

De resultaten van de McKenzie Fysioterapie zijn over het algemeen zeer positief en duurzaam. Uit verschillende wetenschappelijke studies en praktijkervaringen blijkt dat de methode een hoge mate van effectiviteit en tevredenheid heeft bij patiënten met rug- en nekklachten . De methode kan de klachten snel en blijvend verminderen, de functie en de mobiliteit verbeteren, de medicatie en de medische kosten verminderen, de arbeidsverzuim en de herhaling van de klachten voorkomen, en de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven verhogen . De resultaten zijn afhankelijk van de medewerking en de motivatie van de patiënt, die een actieve rol speelt in het behandelproces. De patiënt leert hoe hij of zij zelf de klachten kan beheersen en voorkomen door middel van de juiste oefeningen, houding en beweging. De McKenzie Fysioterapie is een veilige, effectieve en duurzame oplossing voor uw klachten .