Revalidatie na corona

Bent u zelf in aanraking gekomen met het coronavirus? Wij hopen dat het goed met u gaat. Het kan zijn dat u verzwakt bent en dat u weer moet aansterken. Wij willen u hier graag bij helpen. Omdat het virus met name de luchtwegen aantast is het belangrijk dat u begeleid gaat worden door een gespecialiseerde longfysiotherapeut. In onze praktijk is dit Kiki van Dijk- van Bergen.

Fysiotherapie Mook-Milsbeek heeft alle kennis en middelen in huis om u optimaal te begeleiden bij deze revalidatie. Wij hebben ons de afgelopen weken, in samenwerking met verschillende ziekenhuizen en andere samenwerkingsverbanden, goed verdiept in het coronavirus en de bijpassende revalidatie. Door de korte lijntjes kunnen we daarnaast goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en onze therapie aanpassen en verbeteren als dat nodig is. Ook is er nauw contact met andere zorgverleners zoals huisartsen, diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten. Mocht het tijdens de revalidatie nodig zijn, dan zal de fysiotherapeut het contact voor u leggen.

De therapie kan op verschillende manieren plaatsvinden: Begeleiding op afstand: contact met de longfysiotherapeut gebeurt telefonisch of middels beeldbellen, De longfysiotherapeut komt bij u thuis. Afhankelijk van de besmettingskans kan dit met of zonder beschermende kleding of In 1 van onze praktijken in Mook of Milsbeek.

Tijdens het eerste telefonische contact zal worden gekeken naar de vorm die in uw geval het beste uitkomt.

“In de wereld van fysiotherapie vinden we de weg terug naar gezondheid en welzijn na COVID-19.”

Bij welke klachten helpt revalidatie na corona?

Revalidatie na COVID-19 is van onschatbare waarde voor mensen die zijn getroffen door het virus en vaak een breed scala aan fysieke en mentale klachten ervaren. Deze behandeling is bijzonder effectief bij het aanpakken van ademhalingsproblemen zoals kortademigheid en verminderd longvolume, spierzwakte en -verlies, evenwichtsproblemen en verminderde algehele fysieke capaciteit. Het kan ook helpen bij het verminderen van angst, depressie en posttraumatische stresssymptomen die vaak verband houden met het doormaken van COVID-19. Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het ondersteunen van patiënten bij het herwinnen van hun functionele onafhankelijkheid en het verbeteren van hun kwaliteit van leven na de ziekte.

Behandeling
revalidatie na corona

Revalidatie na corona begint met een grondige evaluatie van de individuele behoeften van de patiënt. De behandeling omvat doorgaans ademhalingsoefeningen, spierversterkende oefeningen, evenwichts- en coördinatieoefeningen, en uithoudingstraining. Het kan ook massage en manuele therapie omvatten om spier- en gewrichtsstijfheid te verminderen. De behandeling wordt aangepast aan de specifieke symptomen en fysieke conditie van de patiënt. Een belangrijk aspect van de behandeling is het begeleiden van patiënten bij het opnieuw opbouwen van hun fysieke activiteit op een veilige en geleidelijke manier.

Resultaat van de revalidatie na corona

Revalidatie na COVID-19 kan opmerkelijke resultaten opleveren. Patiënten ervaren doorgaans een aanzienlijke verbetering van hun ademhalingscapaciteit, spierkracht en uithoudingsvermogen naarmate de behandeling vordert. Hierdoor kunnen ze hun dagelijkse activiteiten hervatten en hun algehele gezondheid en welzijn herstellen. Naast fysieke voordelen kan de behandeling ook emotionele en psychologische verbeteringen teweegbrengen, waaronder een afname van angst en depressie. Het resultaat is vaak een toename van de kwaliteit van leven en een terugkeer naar een actieve en onafhankelijke levensstijl voor patiënten die door COVID-19 zijn getroffen. Revalidatie na corona is een cruciaal onderdeel van het herstelproces en biedt hoop en herstel aan degenen die zijn getroffen door deze pandemie.