De manuele therapie zorgt er enerzijds voor dat onze gewrichten beter functioneren en anderzijds dat onze houding en bewegingen verbeteren. Klachten met gewrichten kunnen bijvoorbeeld voorkomen in de nek, rug, schouders, armen en benen. De pijn die dit met zich meebrengt heeft vaak te maken met het slechter kunnen bewegen van het betreffende gewricht. Deze pijn ontstaat door overbelasting van het omringende zachte weefsel.

De manueel therapeut gebruikt specifieke technieken om de gewrichten weer op een juiste manier pijnvrij te laten bewegen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar na de behandeling waardoor u uw normale activiteiten weer kunt oppakken.

Binnen onze praktijk zijn Jules en Maurits gespecialiseerd in manuele therapie.

Naast de manuele therapie voor volwassenen kunt u ook terecht voor kinder-manueeltherapie. Manuele therapie bij jonge kinderen en baby’s wordt toegepast wanneer er sprake is van een stoornis die te maken heeft met bewegen. Hiervoor wordt de term HCFS (Hoog Cervicale Functie Stoornis) gebruikt. Voor meer informatie over kinder-manueeltherapie kunt u de online folder en het ondersteunende document bekijken door simpelweg op de hyperlinks te klikken.

Binnen onze praktijk is Jules gespecialiseerd in kinder-manueeltherapie.